Meteen naar de inhoud

Lyts vocaal en freonen: “A voice from heaven”

Stichting podium frysKlassiek organiseert in samenwerking met kamerkoor Lyts Vocaal twee concerten waarbij het eigentijdse Requiem centraal staat.
Lyts Vocaal, o.l.v. Pauli Yap, bestaat uit 16 vergevorderde amateurzangers die steeds bijzondere werken zingen. De samenwerking met podium frysKlassiek maakt het voor dit koor mogelijk om ook eens werken in uitgebreide bezetting en met begeleiding uit te voeren.

Op het programma staan de Requiems van Howells en Rutter. Twee Requiems uit de rijke Engelse koortraditie, twee missen opgedragen aan de overledenen. Met de innige wens voor rust en bevrijding: “En het eeuwige licht zal over hen schijnen”.

Het eerste, van Howells, sober, vol ingehouden intensiteit, een werk van immense diepte en monumentaliteit, geschreven voor koor met enkele solostemmen. Het tweede, het Requiem van Rutter, in een betoverende lichtheid, troostrijk klinkend, bijna vreugdevol. In dit concert uitgevoerd in de kamermuziekversie, met begeleiding van orgel, harp, fluit, hobo, cello en slagwerk.
Klik op de flyer voor een grote weergave.

×

Hallo!

Klik op het visitekaartje van Jet om met haar via WhatsApp te chatten of stuur een e-mail naar info@podiumfrysklassiek.nl

× Hoe kan ik je helpen?