Meteen naar de inhoud

Beleidsplan van de stichting podium frysKlassiek.

Wat wil podium frysKlassiek bereiken?

De hoofddoelstelling van podium frysKlassiek staat kernachtig omschreven in de oprichtings-statuten:
‘het stimuleren en initiëren van concerten met klassieke muziek op verschillende locaties , voornamelijk in de provincie Fryslân’.

Op welke wijze kan dat worden verwezenlijkt?

De stichting tracht deze onder meer de doelstelling te verwezenlijken door:

  • het organiseren van podiumactiviteiten op locatie
  • Een thuishonk bieden aan twee kwaliteitsconcerten per jaar, uitgevoerd door gevorderde zangers, eventueel met instrumentale begeleiding
  • het verstrekken van compositieopdrachten
  • het mogelijk maken van bijzondere CD- en of video-opnames
  • het stimuleren en organiseren van samenwerkingsprojecten tussen verschillende kunstvormen
  • het verzorgen van inleidingen voorafgaand aan de concerten, als voorbereiding op het komende concert
  • het leggen van contacten met verschillende onderwijsinstellingen

Genieten vooraf en na afloop

Hoe belangrijk het ook is om live aanwezig te zijn bij een voorstelling of concert, tegenwoordig is ook het ‘vastleggen’ van de gebeurtenis middels beeld en geluid een voor velen gewenste aanvulling of een mogelijk alternatief. Ook het verzorgen van goede en informatieve programmaboekjes is een vanzelfsprekend onderdeel van het geheel.
Tevens worden voorafgaand aan de concerten regelmatig inleidingen verzorgd, waarmee de bezoekers kunnen worden voorbereid op het komende concert. Kennis omtrent het gebodene kan vanzelfsprekend een meerwaarde betekenen voor de beleving van de muziek.

Hoe worden de projecten financieel verwezenlijkt?

Voor elk project worden verschillende cultuurfondsen, banken, gemeente en provincie aangeschreven. Het beheer van de financiën is in handen van het bestuur van de stichting. Het bestuur stelt voor ieder project een begroting op en besluit of het financieel haalbaar is. De buffer wordt gebruikt om eventuele verliezen op te vangen of als aanvullende financieringsmogelijkheden van bijzondere projecten.

×

Hallo!

Klik op het visitekaartje van Jet om met haar via WhatsApp te chatten of stuur een e-mail naar info@podiumfrysklassiek.nl

× Hoe kan ik je helpen?