Auditieronde podium frysKlassiek op 11 mei en 17 mei. Lees meer in het bericht op deze site!
07-10-2015

Dirigente Pauli Yap

 

Pauli Yap studeerde piano aan het Arnhems Conservatorium bij Jacques Hendriks. Zij rondde deze studie cum laude af en vervolgde haar pianostudie bij Willem Brons aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam. In diezelfde tijd studeerde zij koor- en orkestdirectie aan de conservatoria van Tilburg, Zwolle en Amsterdam bij o.a. Daniel Reuβ.

Pauli is dirigente van Oratorium Vereniging Bolsward en Toonkunstkoor Heerenveen waarmee ze o.a. jaarlijks de Matthäus Passion in Bolsward uitvoert en in een tweejaarlijkse traditie in Heerenveen de Johannes Passion.

Het Warnser Bach Ensemble, gespecialiseerd in barokmuziek, richtte Yap in 2000 op. Sedertdien heeft het ensemble verscheidene hoogtepunten uit de barok op de lessenaren gehad, van bekende en minder bekende componisten, zoals Lotti, Buxtehude, Scarlatti, Jean Gilles, Homilius, Kirnberger, Handel, Bach en diens familieleden. In 2015 vierde het gezelschap haar 15-jarig bestaan met de Hohe Messe van Bach.

Tevens staan onder Yaps leiding het najaarsprojectkoor van podium frysKlassiek, It Kryst Kollektyf, dat kerstconcerten verzorgt en Lyts Vocaal, een 16-koppig a-cappella ensemble dat concerten geeft ‘op ludieke wijze’ met koorrepertoire dat soms net een beetje ‘anders-dan-anders’ wordt gebracht, zoals de stoeltjesconcerten, de muzikale juke-box en de huis-tuin- en keukentoernee.

Pauli is artistiek leider van Stichting podium frysKlassiek. Naast het dirigeren treedt zij op als pianiste. Zij ontwikkelde de muziekmethode NOOTzaak!, een impuls en handreiking voor leerkrachten en kinderen voor waardevol muziekles in het basisonderwijs.